MONTAJ SI PUNERE IN FUNCTIUNE SISTEME VRV
 

Sistem centralizat de conditionare a aerului compus dintr-o unitate exterioara (grup compresor condensator) si pana la 64 unitati interioare. Agentul de racire / incalzire utilizat este freonul R410A.

VRV/VRF – termeni diferiti folositi pentru aceeasi tehnologie (flux variabil de agent frigorific), cu mentiunea ca termenul VRV („variabil refrigerant volum”) este marca inregistrata de DAIKIN, iar celelalte companii care folosesc aceeasi tehnolgie o numesc VRF ( „variabil refrigerant debit”). Volumul sau debitul de refrigerant este potrivit cu precizie pentru necesarul de încalzire sau de racire astfel incat se economiseste energie si se asigura un control mai fin

VRV – sistem de aer conditionat, lansat in 1982 de DAIKIN, permite controlul debitului variabil al agentului frigorific. Tehnologia permitea circularea doar a unei cantitati minime de agent frigorific in timpul unei singure perioade de incalzire sau racire.

In anul 1990 DAIKIN dezvolta aparatul de aer condiţionat VRV răcit cu apă. Această unitate este o alternativă ideală atunci când unitățile VRV răcite cu aer nu pot fi utilizate din cauza lungimii conductelor de agent frigorific.Aceasta tehnologie este preluata apoi de celelalte companii de profil si folosita in dezvolatrea echipamentelor proprii.Din acelasi an, cu tehnologia de recuperare a caldurii, echipamentul VRV realizeaza simultan racire si incalzire cu o singura unitate exterioara.

Cum functioneaza VRV/VRF – modifica volumul de agent frigotific intr-o instalatie, in functie de nevoile exacte ale spatiilor climatizate. Pentru ca un sistem să menţină temperaturile setate și să se oprească automat atunci când nu se află nimeni în încăpere, este nevoie de o cantitate minimă de energie. Acest mecanism unic oferă o sustenabilitate mai mare pe termen lung deoarece clienții economisesc costurile cu energia, reducând în același timp emisiile de carbon ale sistemului.

Cu până la 64 de unităţi interioare conectate la o unitate exterioară, sistemul VRV funcţionează similar cu sistemul Multi-Split. Fiecare unitate interioară individuală determină capacitatea de care are nevoie pe baza temperaturii interioare efective și a temperaturii solicitate de la telecomandă (temperatura setată).

Cererea totală venită de la toate unitățile interioare va determina modul în care unitatea exterioară reglează volumul și temperatura agentului frigorific. Prin furnizarea răcirii sau a încălzirii necesare, compresorul inverterului continuă să economisească o cantitate mare de energie în timpul funcţionării VRV.

Caracteristici principale:

  1. Varietate mare de unitati interioare, atat ca si capacitati cat si ca pozitii de montaj (aparent de pardoseala, de perete sau de tavan, incastrat in plafonul fals, etc.)
  2. Asigura atat racirea cat si incalzire spatiilor in care sunt dispuse unitatile interioare consumuri energetice reduse prin reglarea capacitatii unitatii exterioare functie de cerintele din incaperile dotate cu unitati interioare
  3. Sistem de comanda si control facil cu posibilitatea contorizarii consumurilor energetice precum si cu posibilitatea interconectarii la un sistem BMS (buillding management system)

Sistemele VRV si VRF sunt solutii de climatizare complexe destinate cladirilor cu functii speciale, cladiri de birouri si spatii comerciale.

Oferat de pret, poate fi facuta doar dupa intocmirea unui proiect de climatizare.

Instalare echipamentelor VRV si VRF se va face doar sub supravegherea proiectantului si a producatorului.